Újévi Köszöntő - Nagybánhegyesi Hírek
Tisztelt Nagybánhegyesiek, Kedves Polgártársaim, Barátaim!

Nagy megbecsüléssel, barátsággal köszöntök minden Nagybánhegyesi lakost, újság olvasót, haza látogató elszármazottakat és a kedves vendégeinket!
Személy szerint is örömömre szolgál, hogy a korábban megszűnő újságunkat újra tudjuk indítani, ezzel is tájékoztatni a lakosságot minden olyan eseményről, amely közvetlen érint minden itt lakó polgárt.
Az elmúlt pár év nem volt könnyű futam az Önkormányzatunk életében. Nagyon sok felelősség teljes döntést kellett hoznia a képviselő testületnek. Most csak a legfontosabbakat említeném meg. A nyolcosztályos iskolánk megtartását emelném ki, amely nagyon sok buktatóval járt, de végül sikerült minden érdekelttel megegyezni, különböző kompromisszumokat kötni a cél érdekében. Önkormányzatunk végül is megegyezett a katolikus egyházzal, mint önök is tudják és mind két intézmény átadásra került az egyház üzemeltetésébe.
Az iskola és az óvoda működtetése óriási pénzügyi teher volt az önkormányzaton. Néhány számadattal érzékeltetném. A két intézmény fenntartási és működtetési költsége 83 millió forint volt, állami támogatás , 29 millió font volt, amit nekünk kellet hozzátenni 54 millió Ft, hát nem csoda, hogy eladósodtunk! Adósság állományunk már száz millió körül volt!
Hosszú távon iskolát, óvodád így működtetni nem lehet. Szerencsére jött a kormányváltás, a FIDESZ kormány átlátta a helyzetet, és 2012-ben megszabadította az önkormányzatokat ettől az óriási tehertől! Külön támogatást is kaptunk, aminek elintézésében nagy szerepe volt Simonka György országgyűlési képviselőnknek, amelyet ezúton köszönjük, sok erő egészséget, továbbiakban is ilyen ambíciót és kitartást kívánunk neki! Mostanra már nincs egy fillér adósságunk sem, továbbra is szigorú gazdálkodás mellett tesszük a dolgunkat és működtetjük a települést.

A többi nagyobb horderejű döntésről majd a következő számokban fogok beszámolni, hogy önök is lássák és átérezzék az önkormányzat munkáját!
Végezetül az ünnepek közeledtével kívánok minden nagybánhegyesi polgárnak, vendégeinek, barátaiknak,
Szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket, Áldott Békés Boldog Új Évet!

Nagybánhegyes, 2013 december 17.
Tisztelettel és Barátsággal:
Jancsó Ottó polgármester

Kozzetette: admin
ekkor: csütörtök 02 január 2014 - 22:23:28
Kommentek: 0


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz