Sajtóközlemény

Nagybánhegyes település ivóvízminőség-javítása

2013. 06. 19.Nagybánhegyes Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Széchényi Terv keretében a település ivóvízminőség-javításának érdekében. A pályázat előkészítési szakasza a végéhez ér, a 75 453 309,- forint Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztés megvalósítása várhatóan 2013. év őszén indul.

Nagybánhegyes Község Önkormányzata 2012. február hónapban nyújtotta be ivóvízminőség-javító beruházásának előkészítését célzó pályázatát, hogy ezzel eleget tehessen a 201/2001. (X. 25.) Kormányrendeletben előírt vízminőségi határértékeknek, s csökkentse az ivóvíz arzén tartalmát.

A beruházás előkészítése során kialakított műszaki megoldás lehetővé teszi, hogy az önkormányzat teljesíthesse a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46-48. § a helyi önkormányzatok környezetvédelmi feladatait, amely alapján a települési önkormányzat gondoskodik az illetékességi területére önálló települési környezetvédelmi programban foglalt feladatok végrehajtásáról, melynek kötelező elemeként az ivóvízkezelés, - elvezetés, - tisztítás, is kötelező feladata.

A projekt első szakasza a megvalósítást bemutató pályázat benyújtásával zárul, melyben az önkormányzat 75 453 309,- forint támogatást igényel a meglévő II. számú vízműtelepen történő fejlesztésre, a települést ellátó önálló arzénmentesítő technológia kiépítésére.

Nagybánhegyes Község Önkormányzata
Cím: 5668 Nagybánhegyes, Kossuth u. 64.
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Kozzetette: admin
ekkor: szerda 26 június 2013 - 00:26:39
Kommentek: 0


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz